Chiro Jap

De afdelingen

In afwachting van de opstart van het nieuwe Chirojaar.
 

Aanpassingen

Wegens covid-19 zijn er enkele aanpassingen van toepassing op onze werking. Via volgende link: https://chiro.be/corona vindt u de meest recente algemene regels terug die wij als werking opvolgen.

 

Praktisch

De uren wijken soms af per afdeling en zullen steeds gecommuniceerd worden indien het afwijkt van het tijdslot 14-17u.
 
De Jappies en Keto’s komen samen op ’t Pleintje, Schanslaan tussen 39-41 2150 Borsbeek.
De Rakwi’s en Aspiranten komen samen op Zonneburcht (ZB), Akkerdonkstraat 39 2150 Borsbeek.

 

Wat meebrengen?

Iedereen voorziet zichzelf iedere zondag van een eigen koek en drank als vieruur.
Met de oudste leden wordt niet meer samen avond gegeten.

 

De opening?

Elke zondag start met de opening. We starten met ons vast openingstekstje en spelen dan een spelletje. Daarna begint elke afdeling aan zijn programma. De opening begint stipt op het startuur van je shift, het is dus heel belangrijk dat je op tijd bent.

 

Inschrijven?

Als je eens wil komen proberen, kom dan gewoon eens naar de Chiro op een zondag een keertje proberen. Als je meer informatie wil, mail dan de groepsleidsters Morane en Lise via chiro.jap@gmail.com .

 

Uniform?

Voor de Jappies is het dragen van een uniform nog niet verplicht, maar vanaf de Rakwi’s is dit wel verplicht. Het uniform kan je kopen bij de Banier, dit is de Chirowinkel in Antwerpen. Zie voor meer informatie op de website www.debanier.be. Het Chiro-uniform bestaat uit een beige chirorok/short + rode chiro t-shirt + een blauwe effe trui (moet niet van de Chiro zijn). Moest je thuis nog oude/te kleine uniformen hebben mag je die altijd aan de leiding bezorgen zo krijgen ze misschien nog een tweede leven bij iemand van je chiro vriendjes!
Tweedehands uniformen en Chiro Jap truien kan je ook bij onze Chiro zelf kopen. Dit is per stuk 5 euro en kan je iedere zondag bij de leiding kopen.

 

Lidgeld?

Het lidgeld bedraagt €35 en u kan dit overschrijven op volgend rekeningnummer : BE32 7775 9740 5902, met duidelijke vermelding van naam en afdeling. Dit geld hebben wij nodig voor de verzekering van uw kind en aansluiting bij Chiro Nationaal en om spelmateriaal te kopen. Nieuwe leden mogen eerst enkele weken proberen alvorens ze het lidgeld moeten storten.

 

Verzekering ?

Wie ingeschreven is als lid bij de Chiro, is ook automatisch ingeschreven via de chiroverzekering.
Deze komt tussen bij ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

 

kampvuur

Kamp?

Elk jaar vertrekken we in juli op chirokamp. 10 dagen lang genieten we van het echte chiroleven: van ’s morgens tot ’s avonds buiten spelen, ravotten, zwemmen, knutselen, iets lekkers koken, een nachtspel, etc. Onze kookouders zorgen voor superlekker eten en de leiding voor een onvergetelijk kamp. Op het einde van het kamp sluiten we het Chiro-jaar af met een gigantisch kampvuur.

Dit jaar zal het kamp doorgaan van 13-23 juli 2021.
Voor de Jappies is het kamp van 16-23 juli 2021.

 

Nog vragen? Kom eens langs op zondag daar kan je steeds iemand van de leiding aanspreken of mail naar chiro.jap@gmail.com hierbij kom je terecht bij de groepsleiding Lise of Morane.